Легендата на Ювентус Алесио Такинарди даде интервю за електронното издание Goal.com, в което говори за предстоящия финал в Шампионската лига между "бианконерите" и Реал Мадрид.

"Ювентус е навярно най-завършеният и добре организиран отбор в цяла Европа. Очаквам мач с голям интензитет, скорост, единоборства и краен резултат, решен от магията на играч от световна класа", започна Такинарди.

"Но този Ювентус заслужава отново да вдигне купата. Бих си платил, за да видя Джиджи Буфон като победител в Шампионската лига! Всички те го заслужават - играчите, треньорът, клубът и феновете, които чакат триумф в ШЛ толкова години."

"През 1998 година с Реал изиграхме класически финал във възможно най-негативния смисъл. Равностоен мач, доста грозен, с малко действие. И всичко се реши с гол от засада на Миятович. Да, беше от засада, въпреки неговите уверения, че не е!"

"В този мач ние играхме спокойно на 30 метра от вратата им, но нямахме нужната креативност, за да отключим защитата им. Зидан и Дел Пиеро бяха като бурета, но Алекс имаше мускулни проблеми и не беше напълно готов за игра."

"Мачът в събота ще бъде различен. надявам се и по отношение на крайния резултат. Много ми се иска да можех да играя за този Ювентус, защото бих паснал на стила на Алегри."

"Реал има Кристиано Роналдо и Тони Кроос, но Юве разполага с Гонсало Игуаин и Миралем Пянич. Реал обаче има един дефект - вкарват прекалено много хора в предни позици и в определени моменти могат да бъдат хванати на контраатака."

"Това все пак е опасен отбор и Зидан показа, че е страхотен треньор. Той е много умен и познава италианския футбол. Бианконерите трябва да внимават и да са концентрирани. След целия анализ мога да кажа, че това е годината, в която Юве трябва да върне купата в Торино", добави Такинарди.