Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, засипа със суперлативи лидера в Серия "А" Наполи преди петъчното дерби между двата отбора на стадион "Сан Паоло".

Шампионите снощи победиха с 3:0 Кротоне и отново съкратиха изоставането си от южняците на четири точки, но тази разлика ги притиска до стената преди важния сблъсък срещу отбора на Маурицио Сари. "Винаги е тежко да се играе на "Сан Паоло", но се надявам, че ще се получи прекрасна вечер от спортна гледна точка. До момента Наполи се представя великолепно. Прави го в продължение на три години, но през това време срещу себе си имаше Ювентус, който беше още по-силен. Очаквам да се получи балансиран мач", заяви Алегри.

Тактикът от Ливорно коментира и смяната на схемата снощи – от 4-2-3-1 на 3-4-3, която преливаше и в 3-4-2-1, тъй като Пауло Дибала и Дъглас Коста имаха по-голяма свобода на терена. "Имахме същия набор от атакуващи играчи и срещу Барселона (0:0). Имаме играчи, които се връщат от контузии и такива, които не се представят на нивото от миналия сезон. Работата ми е да извлека най-доброто от всички. Правилно е да играят тези, които са в най-добро физическо и психологическо състояние", добави Алегри.