Италианският хегемон Ювентус очаквано победи Кротоне в мач от 14-ия кръг на Серия "А", игран на "Алианц Стейдиъм" в Торино.


"Бианконерите" се наложиха с 3:0, а първото полувреме изненадващо завърши 0:0, въпреки че домакините имаха тотално надмощие. Малко след подновяването на играта Марио Манджукич все пак откри резултата, а след час игра Матия Де Шилио с първия си гол с "черно-белия" екип уби интригата в сблъсъка. В 71-ата минута и Меди Бенатия записа името си сред голмайсторите.

С успеха Юве събра 34 точки и отново изостава на 4 т. от лидера Наполи и на 2 т. от Интер. В следващия кръг на 1 декември шампионите гостуват именно на южняците, а после приемат и "нерадзурите". Кротоне пък остава с 12 т. на 15-та позиция.


Треньорът на домакините Макс Алегри заложи на схема 3-4-3, която преливаше в 3-4-2-1, като се очаква през остатъка от сезона спецът да използва именно нея. Дебют за "бианконерите" най-накрая направи възстановеният Бенедикт Хьоведес, а атака поведе Марио Манджукич за сметка на Гонсало Игуаин. Хърватинът беше подпомаган от Пауло Дибала и Дъглас Коста.

В средата на терена пък действаха Клаудио Маркизио и Блес Матюиди. В предни позиции за "акулите" започна Александър Тонев, до него игра Анте Будимир. Роландо Мандрагора, който е собственост на Юве, също беше титуляр за Кротоне.

"Старата госпожа" наложи домакински натиск още от началото и малко след първия съдийски сигнал Дъглас Коста намери Блес Матюиди, който от чиста позиция не уцели вратата. Юве продължи да натиска и след 20 минути игра Марио Манджукич не успя да отклони топката в мрежата от чиста позиция. След последвалия корнер изстрел с глава на Меди Бенатия беше блокиран.

По-късно Алекс Кордаз спаси удар на Пауло Дибала, а в 34-ата минута Матюиди отново пропусна да вкара първия си гол в Серия "А". Първоначалният опит на Коста беше спрян, но кълбото се върна в него и той намери френския национал на далечната греда, но той не успя да насочи топката към целта и тя премина покрай левия стълб. В 37-ата минута и Алекс Сандро шутира, но вратарят на Кротоне отново изби.

До края на полувремето Ювентус продължи да мачка съперника си по всички показатели, но в 40-ата минута Тонев пропиля златна възможност за гостите. Българският национал напредна, но вместо да подаде към непокрит съотборник, реши да стреля и сбърка. Малко след това Манджукич засече с глава от удобна позиция, но в аут. Така почивката дойде при резултат 0:0, а през първото полувреме торинци владееха топката в 81% от времето.

В 52-ата минута логичното се случи и Юве поведе, след като Андреа Бардзали центрира отлично отдясно и Манджукич с глава най-накрая преодоля стража на гостите! След час игра току-що появилият се на терена Матия Де Шилио сложи точка на спора. Коста центрира, защитник изчисти и защитникът с удар от движение се разписа за 2:0 за шампионите!

В 71-ата минута, след ново късо изпълнение на корнер, Де Шилио центрира в наказателното поле, получи се разбъркване, при което Бенатия се оказа най-съобразителен и от близко разстояние оформи крайното 3:0 за Юве!

Ювентус – Кротоне 3:0

Голмайстори: 1:0 Манджукич (52), 2:0 Де Шилио (60), 3:0 Бенатия (71)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бенатия, Хьоведес (68-Пянич), Сандро, Лихтщайнер (57-Де Шилио), Маркизио (77-Стураро), Матюиди, Дибала, Коста, Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Кротоне: Кордаз, Сампириси, Айети, Чечерини, Павлович, Налини (86-Фараони), Мандрагора, Барберис (79-Ромеро), Рохден, Будимир, Тонев (75-Трота)
Треньор: Давиде Никола

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Клаудио Джавилуки
Жълти картони: Бенатия, Матюиди (Ювентус); Будимир, Рохден (Кротоне)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sYkPnvTu7Wc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>