Защитникът Даниеле Ругани е скъпоценен камък за италианския хегемон Ювентус и няма да бъде продаван. Това обяви агентът на 23-годишния футболист Давиде Торкия.

И през този сезон младокът има епизодични изяви, тъй като Макс Алегри залага в центъра на отбраната на далеч по-опитните Джорджо Киелини, Меди Бенатия и Андреа Бардзали.

"Бианконерите" обаче не възнамеряват да се разделят с Ругани, въпреки че интерес към него не липсва. "В началото на кампанията игра повече. Наясно е, че конкуренцията е огромна и трябва да е готов на 100%, за да бъде титуляр. Щом други клубове питат за него, значи се справя добре. Но Ювентус никога не си е помислял да се разделя с Даниеле. Знаят, че той е скъпоценен камък", заяви Торкия пред Radio Vecchia Signora.

От лятото към "старата госпожа" ще се присъедини и Матия Калдара. Именно той и Ругани са сочени като бъдеща двойка централни защитници както на Ювентус, така и на националния отбор на Италия. В Торино те ще имат тежката задача да заменят остаряващите Джорджо Киелини и Андреа Бардзали, които имат договори до края на сезона, но ще бъдат подновени.

През този сезон Ругани е записал 14 мача за шампионите във всички турнири, в които е вкарал един гол – при победата с 6:2 като гост над Удинезе. От началото на 2018 г. той игра 90 минути при успеха с 2:0 над Торино за Купата, докато срещу Каляри (1:0), Дженоа (1:0), Киево (2:0) и Аталанта (2:0) не взе участие.