Благодарение на двата гола на звездата си Пауло Дибала шампионът Ювентус продължи победния си рейд в Серия "А"! "Бианконерите" постигнаха единадесети пореден успех, след като в мач от 28-ия кръг се наложиха с 2:0 над Удинезе в Торино.

Перлата на "Старата госпожа" откри резултата в средата на първото полувреме след великолепно изпълнение на фаул, а след почивката беше точен след асистенция на Гонсало Игуаин. Между двете попадения на Дибала, Ел Пипита профука дузпа, общо пета за него от седемнадесет опита на Ботуша, като само Доменико Берарди (6) от Сасуоло има повече пропуски.

Този момент по никакъв начин не помрачи следобеда на Юве и хегемонът отново излезе лидер със 71 точки. Наполи има 69 т. и тази вечер гостува на Интер в дербито на кръга. "Бианконерите" обаче са с мач по-малко, като в сряда приемат Аталанта. Удинезе пък остава с 33 т. и се смъкна на 12-та позиция.


Един от големите любимци на тифозите на италианския хегемон – Клаудио Маркизио, започна титуляр. Това беше едва шестият път за опитния халф през сезона, когато стартира от 1-ата минута в калчото. Причината за това са честите контузии, които преследват Маркизио.

Иначе Макс Алегри се спря на схема 4-3-3, като по бековете действаха Квадво Асамоа и Матия Де Шилио, които смениха наказаните Алекс Сандро и Стефан Лихтщайнер. Стефано Стураро също беше титуляр, едва за четвърти път през кампанията. Атаката на гостите поведоха Якуб Янкто и опитният Макси Лопес, Валон Бехрами действа малко зад тях.

Противно на очакванията, гостите започнаха срещата по-активно и удар на Али Аднан от фаул беше трудно избит от Войсчех Счесни. После Секо Фофана стреля от дистанция, но в аут. Шампионите отговориха с два остри паса на Дъглас Коста и Квадво Асамоа, които създадоха суматоха, но не завършиха с изстрели към Албано Бизари.

След четвърт час игра Матия Де Шилио пусна пас по земя, но Стефано Стураро не успя да засече от вратарското поле. В този момент "черно-белите" тифози бурно подкрепяха своите любимци и ги надъхваха в търсенето на така важния първи гол в подобни мачове. Това даде резултат и в 20-ата минута шампионите спечелиха нарушение на добра позиция. Зад топката застана Пауло Дибала, който с безпощаден шут в горния ляв ъгъл матира Бизари за 1:0!

Това беше осмо попадение за аржентинския национал за "бианконерите" директно от фаул, което е повече от всеки друг играч в последните три сезона в калчото. Също така той се разписа за дванадесети път от нарушение на Ботуша и вече изостава само на два гола по този показател от легендарния си сънародник Диего Марадона. Лидери в класацията са Андреа Пирло и Синиша Михайлович с по 28, докато Миралем Пянич има 16.

После Юве доминираше и дебнеше да нанесе втория си удар, което можеше да се случи в 36-ата минута. Тогава имащият жълт картон Габриеле Анжела покоси Дибала в наказателното поле и главният съдия Пиеро Джакомели без да се замисля отсъди дузпа.

Реферът все пак пожали защитника на гостите и не го изгони, а зад топката застана Гонсало Игуаин. Аржентинският стрелец насочи кълбото в долния десен ъгъл, но Бизари спаси. Така Ел Пипита пропусна втора поредна дузпа, след като не вкара и при равенството 2:2 срещу Тотнъм в Шампионска лига.

До края на полувремето Джорджо Киелини засече с глава след изпълнение на корнер, но малко над целта. Четири минути след подновяването на играта Юве все пак удвои преднината си. Игуаин чудесно гърдира топката в пеналта, изчака връхлитащия Дибала и му подаде. След това звездата на шампионите с плътен изстрел не остави шансове на вратаря за 2:0!

В 55-ата минута преднината на Ювентус можеше още да набъбне. Коста върна назад към Сами Кедира, който засече мощно от движение, но в аут. До края Дибала можеше да направи хеттрик, но в 78-ата минута Бизари изби удара му. Малко след това нападателят комбинира отлично с резервата Марио Манджукич, но шутът му излезе в аут.

Ювентус – Удинезе 2:0

Голмайстор: 2:0 Дибала (20, 49)

Ювентус: Счесни, Де Шилио, Ругани, Киелини, Асамоа, Кедира (62-Матюиди), Маркизио, Стураро, Коста (88-Бентанкур), Дибала, Игуаин (74-Манджукич)
Треньор: Макс Алегри

Удинезе: Бизари, Нуйтинк, Анжела, Самир, Видмер, Барак (70-Балиц), Бехрами (76-Де Паул), Фофана, Али Аднан, Янкто, Лопес (61-Пелица)
Треньор: Масимо Одо

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Пиеро Джакомели
Жълти картони: Киелини (Ювентус); Анжела, Пелица (Удинезе)