Капитанът на италианския хегемон Ювентус – Джанлуиджи Буфон, заяви, че е притеснен преди сблъсъците с Реал Мадрид от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Легендарният вратар, който е врял и кипял в много битки, разкри, че голямата звезда на европейския клубен първенец Кристиано Роналдо му създава главоболия.

Петкратният носител на Златната топка има 8 гола в 7 мача срещу Буфон в турнира на богатите, включително и два във финала между двата отбора през миналия сезон, спечелен от "белите" с категоричното 4:1 в Кардиф.

"Всичките ни мисли вече са насочени към Реал", заяви след победата с 3:1 над Милан снощи вратар №1 на ФИФА за 2017 г. "Когато играете срещу отбор, който е по-силен, възникват известни трудности. Реал има невероятни изпълнители".

"В състава им има един футболист, който е от решаващо значение. Фактът, че отново ще се изправя срещу Кристиано Роналдо, ми пречи да спя през нощта", добави легендата Буфон.

Юве посреща Реал в първия мач във вторник от 21.45 часа наше време. Меди Бенатия и Миралем Пянич са с наказания за срещата, докато Зинедин Зидан ще може да разчита на всичките си звезди. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" ще се играе на 11 април.