Реал Мадрид е най-добрият отбор в света, защото спечели Шампионска лига три пъти за последните четири години. Това заяви капитанът на италианския хегемон Ювентус Джанлуиджи Буфон.


Миналогодишните финалисти се изправят един срещу друг утре в първи 1/4-финален мач от турнира на богатите, който ще се играе в Торино.

В интервю за Marca Буфон се върна към сблъсъка в Кардиф, в който "кралският" клуб надделя с 4:1. Легендарният вратар заяви, че не може да си обясни защо "бианконерите" многократно са елиминирали Реал в две срещи, но в една не могат да им се противопоставят. В исторически план мадридчани са побеждавали Юве в два финала в Шампионска лига от два опита – 1998 г. и 2018 г.

"Трудно е да се обясни. Не играхме толкова зле в Кардиф. Победи ни най-добрият отбор в света. Реал е по-добър и от Юве. Не го казвам аз, казва го историята, трофеите, опитът. Можем да се конкурираме с тях, въпреки че винаги показват нещо различно, специално. Какво ги прави различни? Трите Шампионски лиги за последните четири години. Някой може ли да оспори това?", заяви Буфон.

Запитан на въпрос "бианконерите" как могат да елиминират Реал, вратар №1 за 2017 г. каза: "Прилагайки нашите най-добри характеристики на терена. Това ще се опита да направи Макс Алегри. Шампионска лига за нас още е мечта, която ще се сбъдне много трудно. Но непобедими отбори няма, включително и Реал", добави капитанът на Юве.

Буфон за пореден път изказа възхищението си от Кристиано Роналдо. "Бях щастлив, че играх срещу Феномена и Златан Ибрахимович, но Кристиано чупи рекорд след рекорд и ме изумява. Промени играта си, сега има инстинкт на убиец в наказателното поле. В това отношение ми прилича на Давид Трезеге", допълни Буфон.