Италианските грандове Ювентус и Милан официално обявиха големите трансфери помежду си!

Леонардо Бонучи се завръща при шампионите след само година на "Сан Сиро", в обратната посока отиде Матия Калдара. Двамата защитници бяха разменени.

Гонсало Игуаин също вече е футболист на "росонерите". Той преминава под наем срещу 18 млн. евро, следващото лято може да бъде откупен срещу още 36 млн. евро на две вноски.

Бонучи изкара само един сезон при "червено-черните" и отново е футболист на хегемона на Ботуша, въпреки че преди година напуска след скандал с треньора Макс Алегри. Той обаче не остана доволен в Милан, желанието му беше да играе в Серия "А" заради семейството си и в крайна сметка зарови томахавките с тактика от Ливорно. Договорът на 31-годишния бранител е до 30 юни 2023 г., като от Юве обявиха, че размяната с Калдара се равнява на 35 млн. евро.

Споразумението на Калдара е за същия период и в него няма откупна клауза, на каквато се надяваха "черно-белите" тифози. След 30 юни 2019 г. пък Игуаин отново ще е собственост на Юве, ако Милан не го откупи, което едва ли ще се случи. "Матия и Гонсало са две важни парчета от новата ера на Милан", написаха от клуба.