Втората по значимост сделка на годината на Апенините вече е факт, разбира се след трансфера на Кристиано Роналдо, който бие по всички показатели в класацията за сделка на годината.
 

Милан привлече в редиците си Гонсало Игуаин от състава на Ювентус, както и младият централен бранител Матия Калдара, който също идва от торинския колос, а в обратната посока заминава Леонардо Бонучи, които ще носи фланелката на "бианконерите" отново. .

Лео бе трансфериран от Юве в "Сан Сиро" само преди година, но в крайна сметка отборът на миланци реши да се раздели с него, след като самият футболист бе твърд в решението си да напусне тима. 

Подробностите около сделката трябва да станат ясни до ден или най-много два. Калдара и Игуаин обаче вече са в Милано, а пък Бонучи е в Торино. 

Тройната сделка е на всички водещи заглавия на Апенините и се очаква само и тримата да преминат медицински прегледи преди тя да бъде финализирана. Финансовите параметри обаче все още не са ясни. 

Самият Игуаин потвърди, че преминава в гранда от Милано.

"Леонардо ме убеди. Първо искам да подпиша и след това ще говоря. Ще мина медицински прегледи утре, а после се надявам всичко да е наред. Това е голямо предизвикателство за мен", обяви снощи аржентинецът.