Аржентинският национал Гонсало Игуаин е заслужавал по-добро отношение от хегемона на Ботуша Ювентус и ще продължи да демонстрира качествата си в Милан. Това заяви откривателят на Ел Пипита Леонардо Астрада пред TMW Web.

За два сезона Игуаин вкара 55 гола в 105 мача за "бианконерите" и помогна за спечелването на два поредни златни дубъла. Торинци обаче искаха незабавно да продадат 30-годишния стрелец, след като подписаха с Кристиано Роналдо.

Милан снощи затвори трансфера на нападателя, като първоначално "росонерите" платиха 18 млн. евро за наем, преди да подпишат окончателно с него следващото лято срещу още 36 млн. евро.

"Мисля, че Игуаин заслужаваше по-добро отношение от Юве", заяви Астрада, който даде дебют на Ел Пипита за Ривър Плейт през 2005 г. "Отбеляза повече от 50 гола за два сезона и винаги е спазвал изискванията на клуба и треньора. Трябваше да се отнесат с по-голямо уважение към него, но сега той ще се съсредоточи единствено върху Милан".

Представянето на Игуаин с Ривър Плейт му спечели трансфер в Реал Мадрид, след което игра за Наполи и Юве, където вкарваше гол след гол. Астрада е убеден, че аржентинецът ще е плодотворен и на "Сан Сиро".

"Сигурен съм, че ще продължи да показва своята голяма стойност. Ще бъде много мотивиран от новото предизвикателство. Всички знаят, че бележи много, променя отбори и успява да намери сили да продължава да го прави", завърши Астрада.