Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус Кристиано Роналдо превзе Серия "А".

След спокойното начало на кариерата си на Ботуша, петкратният носител на Златната топка се развирхи с пълна сила. Португалският ас вчера донесе победата на шампионите с 2:1 като гост над Емполи.

И двата гола стадион "Карло Кастелани" бяха дело на Роналдо, а вторият дойде след изумителен удар, който обикаля социалните мрежи.

За 10 двубоя на Ботуша Кристиано вече има 7 гола и 4 асистенции и 8 пъти е избиран за играч на мача. Пред него в листата на най-добрите стрелци е единствено сензацията на Дженоа Кжищоф Пиатек, който има 9 попадения. Но с това темпо е въпрос на време седмицата на Юве да го задмине.

"Изпълнението му срещу Емполо беше магическо", заяви Макс Алегри след вчерашния мач. Роналдо вече има голове в три последователни срещи в Серия "А". За последно не се разписа в дербито срещу Наполи (3:1), но тогава отново открадна шоуто с две асистенции и беше с основна заслуга за още едно попадение. След негов удар топката се отби в гредата и Марио Манджукич беше точен. Но на Апенините броят и това за голово подаване на звездата.

В началото на сезона на Роналдо му бяха нужни 28 удара към противниковата врата, за да открие головата си сметка. Но след това не спира да бележи. Статистиката му срещу Емполи показва 3 изстрела, 2 гола, 37 успешни паса от 42 опита.

И неслучайно испанското издание Marca написа: "Кристиано Роналдо е Ювентус и Ювентус е Кристиано Роналдо. Симбиозата е завършена!".

Но на "Алианц Арена" не бързат да отварят шампанското. То се изстудява за края на сезона и ще бъде отворено, ако бъде изпълнена голямата цел, задачата, за която беше взет Роналдо – триумф в Шампионска лига.