Болоня – Ювентус, мач от 1/8-финалите за Купата на Италия, ст.: "Ренато Дал'Ара", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Прогноза на Gol.bg:

"Сезонът за Ювентус сега започва". Това каза треньорът на италианския хегемон Макс Алегри на пресконференцията преди мача. Той разкри, че Леонардо Спинацола може да дебютира за торинци срещу Болоня. Матия Де Шилио ще стартира отдясно, има възможност младият Мойс Кийн да поведе атаката. Аут са Хуан Куадрадо, Марио Манджукич и Жоао Кансело, който ще е готов за сблъсъка с Милан за Суперкупата на Италия.

Треньорът домакините Филипо Индзаги каза, че новите попълнения Роберто Сориано и Никола Сансоне ще играят. Двамата идват от Виляреал, но през есента първият беше под наем в Торино, а вторият записа едва 7 мача за "жълтата подводница". Блерим Джемайли е аут заради проблем в прасеца. Адам Наги също е в лазарета за травма в коляното. Там е и голмайсторът на отбора Федерико Сантандер .

Статистиката между двата отбора е изцяло в полза на Ювентус, който започва похода си към пета поредна Купа на Италия. Шампионите спечелиха последните 5 мача срещу този противник. За последно Болоня не падна от гранда през 2016 г., когато измъкна 0:0 на "Ренато Дал'Ара". Гостите не са допускали гол на този стадион в 5 последователни срещи, от които спечелиха 4.

За последно Болоня победи Юве у дома през XX век – 3:0 през 1998 г. На следващия сезон двата отбора отново се срещнаха тук за Купата и гостите спечелиха с 1:0. Нашата прогноза е, че "бианконерите" ще продължат напред.

Прогноза: Болоня – Ювентус 0:2