Дженоа – Ювентус, мач от 18-ия кръг на Серия "А", стадион: "Луиджи Ферарис", начало: 13.30 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Счесни, Пинсолио, Перин 

Защитници: Киелини, Касарес, Сандро, Бонучи, Кансело, Ругани, Спинацола

Халфове: Пянич, Матюиди, Джан, Бентанкур, Кавилия

Нападатели: Дибала, Манджукич, Кийн, Бернардески, Морено

Прогноза на Gol.bg:

Юве влиза в мача след историческата победа с 3:0 над Атлетико Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига, която класира "бианконерите" за следващата фаза. Героят от сблъсъка Кристиано Роналдо не попадна в групата за Дженоа, тъй като получава почивка.

Макс Алегри разкри, че ще направи много промени в състава си. Матия Перин ще застане на вратата, Джорджо Киелини и Блес Матюиди също могат да получат време за отдих. Не е изключено във втора поредна среща в Серия "А" младият Мойс Кийн да поведе атаката на "Старата госпожа".

Вижте класирането в Серия "А".

Аут заради травми са Андреа Бардзали, Матия Де Шилио, Сами Кедира, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста, който не издържа последния фитнес тест. Треньорът на домакините Чезаре Прандели няма да може да използва контузените Оскар Хилйемарк, Лука Мазители и Андреа Фавили, който е собственост на Юве. Андрей Раду е под въпрос.

През есента Дженоа измъкна изненадващо 1:1 в Торино и е един от трите отбора през сезона, който не загуби от Юве заедно с Парма (3:3) и Аталанта (2:2 в Бергамо). Освен това "грифоните" надделяха над "бианконерите" на "Луиджи Ферарис" на два пъти в последно време – 1:0 през 2014 г. и 3:1 през 2016 г.

През миналия сезон шампионите спечелиха гостуването си тук с 4:2 с хеттрик на Пауло Дибала. 70% от точките през кампанията на Дженоа са спечелени вкъщи, но Юве има 12 успеха и 1 равенства далеч от дома. Нашата прогноза е, че гостите ще бъдат в приповдигнато настроение след елиминирането на Атлетико и това ще им помогне да вземат своето.

Прогноза: Дженоа – Ювентус 0:2