Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, загуби делото срещу германското издание Der Spiegel, съобщава L’Équipe.

Адвокатите на петкратния носител на Златната топка започнаха съдебна битка срещу списанието. Причината беше, че от там публикуваха всякаква информация относно данъчните престъпления на португалския национал. Der Spiegel се сдобиваше с нея от Football Leaks.

Роналдо заведе делото през 2017 г. и ден по-късно Хамбургски окръжен съд се произнесе в негова полза и публикацията трябваше да бъде изтрита. Der Spiegel обаче спечели обжалването и от днес може да публикува всякаква информация за случая с данъчните измами на Кристиано, както и по случаите с Месут Йозил и Жозе Моуриньо.

Четете всичко по обвиненията срещу Кристиано Роналдо за изнасилване тук

Припомняме, че съдът в Мадрид осъди нападателя на Ювентус за укриване на данъци. Присъдата беше две години условно и глоба в размер на 18,8 млн. евро, след като нападателят се призна за виновен и постигна споразумение с прокуратурата и Министерството на финансите.

Това не са единствените проблеми на Роналдо с Темида. В момента срещу него тече разследване по обвинение на Катрин Майорга, че през 2009 г. е била изнасилена от звездата. Der Spiegel изнесе ужасяващи факти и от този случай. Според тях адвокатите на 34-годишния футболист са манипулирали показанията му.