Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, говори за шансовете си да грабне Златната топка за рекорден шести път.

34-годишният нападател отново е сред главните претенденти за отличието, тъй като спечели титлата в Серия "А", а снощи триумфира с Португалия за Лигата на нациите. Сред основните му съперници са обичайният заподозрян Лео Меси и защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк, който направи впечатляващ сезон и стана победител в Шампионска лига с мърсисайдци.

"Заслужавам ли Златната топка? Не знам. Оставам на вас да оцените моята работа. Няма сам да си давам оценки", лаконичен беше по темата Роналдо. Според Mundo Deportivo Кристиано е обърнал внимание на всички журналисти след успеха с 1:0 над Холандия и е отговорил на въпросите без да бърза.

Един от тях беше свързан с бъдещето му в националния отбор. "Колко ще играя за Португалия? Мисля, че има още какво да дам на отбора. Мотивиран съм и обичам да нося фланелката на родината ми. Но това няма да трае вечно, един ден ще дойде моментът да спра. Но има много, много време, докато настъпи", добави Роналдо.