Едно от най-горещите имена на трансферния пазар това лято – Матайс де Лихт, е на път да продължи кариерата си в италианския хегемон Ювентус.

Според De Telegraaf и известния на Ботуша журналист Джанлука Ди Марцио, "бианконерите" и Аякс са на крачка от споразумение за 19-годишния централен защитник.

Холандското издание твърди, че сделката ще се осъществи за 70 милиона евро. Перото на Sky Sport Italia пък добавя, че Де Лихт ще получава колосалната заплата от 15-20 млн. евро на година в Торино.

Това ще го превърне във втория най-скъпоплатен футболист в Серия "А" след звездата на Юве Кристиано Роналдо, който взима 30 млн. евро.

Де Лихт беше трансферна цел на редица европейски грандове, сред които Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и др.

През миналия сезон той изигра 55 мача за Аякс във всички турнири, в които вкара 7 гола и направи 4 асистенции. Договорът му с Аякс е до 2021 г., а решението за Юве е взел преди няколко дни в Маями, където е на почивка.

Желанието на Де Лихт е да продължи кариерата си в гранд, където ще може да играе редовно. При "Старата госпожа" той ще се конкурира с Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Първият е преследван от доста контузии заради възрастта си, а вторият направи неубедителен сезон след завръщането си в Юве.

Така Де Лихт може да се окаже наследник на един от двамата легендарни централни защитници на "бианконерите".