Част от медиите в Холандия обявиха капитана на Аякс Матайс де Лихт за алчен заради решението му да напусне отбора през лятото.

Първоначално бранителят беше пращан в Барселона, а след това в ПСЖ. В крайна сметка се оказа, че той е избрал Ювентус. Там заплатата му ще бъде 12 милиона евро на сезона, но се предполага, че агентът му Мино Райола иска още пари на масата.

Холандският журналист Хуго Борст написа по адрес на Де Лихт: "Ако можеш да избереш къде да отидеш, изборът ти пада върху Висшата лига, Барса или Реал Мадрид. Англия и Испания са най-силните първенства, там са най-добрите играчи в света и там ставаш по-добър". 

"Юве? Ха! Клубът си е гарантирал титлата всеки сезон и не може да спечели Шампионската лига дори с Кристиано Роналдо. защо му е изобщо на Де Лихт да отива в Италия?! Райола иска от италианците годишна заплата в размер на 14 милиона евро. Кога Де Лихт стана толкова алчен", пита още познавачът на холандския футбол, без да спомене изобщо другите играчи в "покера" за Де Лихт - ПСЖ и Байерн Мюнхен