Италианският хегемон Ювентус ще привлече капитана на Аякс Матайс де Лихт до края на седмицата, твърди Sky Sport Italia.

Холандският национал договори личните си условия с "бианконерите" отдавна. Според тях, той ще получава по 12 млн., евро на сезон с бонусите, договорът ще е за 5 години, с откупна клауза от 150 млн. евро.

Двата клуба обаче още не могат да се разберат за трансферната цена на Де Лихт. От Sky Sport Italia твърдят, че Юве се намира в силната позиция при преговорите. Това е така, защото ПСЖ и Барселона абдикираха от битката за трансфера, а 19-годишният бранител настоява да облече "черно-белия" екип.

Целта на торинци е да купят младока преди заминаването на отбора за предсезонното турне в Азия. Аякс настоява да получи поне 75 млн. евро за капитана си, докато "Старата госпожа" се надява да смъкне цената. 

До момента торинци си осигуриха услугите на пет нови попълнения. Това са Аарън Рамзи, Адриен Рабио и легендата Джанлуиджи Буфон. Те бяха взети като свободни агенти, съответно от Арсенал и ПСЖ.

Лука Пелегрини беше част от продажбата на Леонардо Спинацола в Рома, а Мерих Демирал беше купен от Сасуоло за 16,2 млн. евро. До края на деня се очаква да бъде взет и Кристиан Ромеро, но той ще остане под наем в Дженоа.