Италианският хегемон Ювентус официално представи седмото си ново попълнение Матайс де Лихт.

Защитникът пристигна от Аякс за 75 милиона евро, като холандците могат да получат още 10,5 млн. евро под формата на бонуси. 19-годишният футболист ще играе с №4 на гърба си и заяви, че отдавна е бил избрал да продължи кариерата си при "бианконерите".

"Това е голяма стъпка, първа стъпка извън родината ми, така че трябва да свикна. Почувствах се поласкан как ме посрещнаха тифозите. Наистина се гордея, че съм тук. Казах на агента си Мино Райола, че ще реша къде да играя след Лигата на нациите. Но всъщност вече имах идея в кой клуб искам да се присъединя лятото. Това е Ювентус", заяви Де Лихт, който беше свързван още с Барселона и ПСЖ.

По-късно той се е чул по телефона с новия треньор на торинци Маурицио Сари и е останал очарован от разговора. "Той също е една от причините да съм тук. Чух много добри неща за него – тактиката му, философията, която е атакуващ футбол, за това как подготвя защитната линия. Назначаването му изигра голяма роля за решението ми", разкри още бранителят.

Относно разговора с Кристиано Роналдо след финала за Лигата на нациите (Португалия – Холандия 1:0), Де Лихт заяви: "Както казах – вече знаех, че искам в Ювентус. Беше хубаво лично той да ме попита дали искам да се присъединя към отбора. Това беше голям комплимент", каза още Де Лихт.