Звездата на италианския шампион Ювентус Кристиано Роналдо е убеден, че заслужава да приключи кариерата си с повече Златни топки от Лионел Меси и се надява, че един ден ще получи призванието "Най-добър футболист за всички времена".

34-годишният португалец е печелил най-престижното индивидуално отличие на Франс Футбол пет пъти, колкото и Меси, но Роналдо е мотивиран спечели отново Златната топка.

"Меси е в историята на футбола. Но мисля, че трябва да имам 6, 7 или 8 Златни топки и да бъда над него. Мисля, че го заслужавам", каза Роналдо в интервю за британската ITV.

Португалецът добави, че не е приятел с Меси, но отдаде дължимото на аржентинеца за конкуренцията, която движи и двамата напред.

"Не сме приятели с Меси, но делим една сцена вече 15 години. Той ме мотивира да чупя рекорди, както и аз мотивирам него. Аз не преследвам рекордите, рекордите преследват мен. Пристрастен съм към успеха и не мисля, че това е нещо лошо. Това ме мотивира. Ако не си мотивиран, по-добре да спреш", каза още Кристиано Роналдо.