Легендарният треньор Фабио Капело заяви очакванията си за Дерби д'Италия и разкри, че се е опитал да вземе Лео Меси под наем, когато е бил треньор на Ювентус.

Интер приема хегемона на Ботуша в неделя в смятания за най-голям мач на Апенините, като от началото на сезона в Серия "А" и двата отбора са непобедени.

"Ще бъде интересен сблъсък", заяви 73-годишният спец пред  Sky Sport Italia. "Ювентус е без Джорджо Киелини срещу отбор, който има страхотни нападатели. Интер пък ще трябва да демонстрира характера, който показваше досега".

Вижте класирането в Серия "А"

"Нерадзурите" още не са се сблъсквали с фаворитите в калчото. Да, имаха дерби с Милан (2:0), но днес "росонерите" не са отбор, който създава толкова много проблеми. Мачът в неделя ще се реши в халфовата линия", прогнозира Капело.

Той изгледа на живо снощната среща между Барселона и Интер (2:1) от груповата фаза на Шампионска лига и разкри подробности за интереса към Меси, докато е бил начело на Юве.

"Запознах се с него, когато беше на 16 години. Пуснаха го в игра за трофея "Жоан Гампер". Когато излезе на терена, накара феновете да изпаднат в екстаз. Отидох при Франк Рийкард и попитах дали може да го вземем под наем. Барселона имаше проблем с тримата футболисти извън Европейския съюз, но Рийкард ми каза, че ще намерят начин да го решат", добави Капело.