Италианският хегемон Ювентус победи с 3:0 Байер Леверкузен в мач от втория кръг на група "D" на Шампионска лига.

Над всички в Торино беше Гонсало Игуаин, който откри резултата в 17-ата минута, след като се пребори с Йоната Та. След почивката Ел Пипита асистира на Федерико Бернардески, а в 89-ата минута Кристиано Роналдо оформи крайния резултат, след като преди това пропусна няколко добри положения за гол.

"Бианконерите" спечелиха напълно заслужено и изиграха отлично второ полувреме. През първата част "аспирините" опитаха да дадат отпор, но така и не създадоха опасно положение пред Войсчех Счесни.

В следващия кръг на 22 ноември Юве приема Локомотив Москва, докато Байер гостува на Атлетико Мадрид. В другата среща от групата испанците спечелиха в Русия и имат 4 т., колкото и торинци. Германците остават с нулев актив, а "железничарите" са с 3 пункта. 


Маурицио Сари се върна на схема 4-3-3. За първи път през сезона Федерико Бернардески започна титуляр, в предни позиции действаха още голямата звезда Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин. Аарън Рамзи и Пауло Дибала седнаха на пейката, след семейни проблеми се завърна Алекс Сандро.

Атаката на Байер поведе Лукас Аларио, отдясно игра талантът Кай Хаверц, който е трансферна цел на всички европейски грандове, сред които и Юве. Кевин Фоланд и Керем Демирбай също бяха сред избраниците на Петер Бос. 

Мачът започна с няколко опасни навеса към двете врати, но при първото сериозно голово положение Юве поведе. Гонсало Игуаин получи дълъг пас, справи се с Йоната Та, който не се ориентира и Ел Пипита с удар в далечния долен ъгъл матира Лукас Храдецки за 1:0!

По-късно Кевин Фоланд центрира успоредно на голлинията, но Леонардо Бонучи с чудесна намеса изчисти. В тези минути гостите показаха, че могат да дадат отпор на именития си съперник, но не можеха да застрашат сериозно Войсчех Счесни.

В 38-ата минута Юве можеше да удвои преднината си. Игуаин отправи истински снаряд от границата на наказателното поле, но този път Храдецки успя да избие. До края на полувремето резултатът остана непроменен, а статистиката показваше, че "аспирините" имаха два неточни удара, въпреки че владееха топката в 58% от времето.

В началото на втората част Кристиано Роналдо пробва ножичен удар след хубава атака за торинци, но звездата не успя да насочи топката към вратата. В 57-ата минута петкратният носител на Златната топка пропусна златен шанс за гол. Роналдо получи пас от Хуан Куадрадо, беше свободен в наказателното поле и шутира, но в обсега на вратаря, който изби.

В 62-ата минута Юве удвои преднината си след чудесна атака чрез триото си в атака, подета от Федерико Бернардески. Той намери Игуаин, който направи двойно подаване с Кристиано, след което Ел Пипита центрира успоредно на голлинията. Роналдо пропусна да засече, но това стори Бернардески – 2:0!

В 70-ата минута Храдецки отърва резила. Топката беше върната към вратаря, той не я овладя добре и тя се насочи право към голлинията. Финландецът все пак успя да стигне до нея, футболистите на Юве веднага пресираха, но Найдем Амири изчисти. Четвърт час преди края Кристиано изпусна ново положение. Игуаин намери португалския национал на чиста позиция, но Храдецки спаси. При атаката имаше и засада, маркирана с известно закъснение.

В 89-ата минута Роналдо оформи крайния резултат. Той беше изведен от резервата Пауло Дибала и с удар с едно докосване с десния крак оформи крайния резултат.

Ювентус – Байер Леверкузен 3:0 

Голмайстори: 1:0 Игуаин (17), 2:0 Бернардески (62), 3:0 Роналдо (89)

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Пянич, Кедира (73-Бентанкур), Матюиди, Бернардески (78-Рамзи), Роналдо (83-Дибала), Игуаин
Треньор: Маурицио Сари

Байер: Храдецки, Л. Бендер, Та, Св. Бендер, Вендел, Баумгартлингер, Арангис (80-Синкгравен), Демирбай (46-Амири), Хавертц, Фоланд, Аларио (69-Паулиньо)
Треньор: Петер Бос

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Уилям Кълъм (Шотландия)
Жълти картони: Куадрадо (Ювентус); Арангис (Байер)