Ювентус постигна победа с 1:0 като гост на градския си съперник Торино и остана единственият отбор в големите първенства на Европа без загуба - 11 успеха и 3 равенства. 

Трите точки за тима на Маурицио Сари дойдоха изключително трудно, като единственото попадение вкара Матейс Де Лихт в 70-та минута. А през първото полувреме игра с ръка на холандеца в наказателното поле някак не доведе до дузпа за Торино. 

В крайна сметка Юве спечели дербито на Торино и се върна на първото място в класирането с 29 точки, с една повече от втория Интер. Торино е на фаталната 13-та позиция с 11 т. 


Двата отбора започнаха агресивно, като първо Верде пробва късмета си, но стреля в аут. Юве отговори с фалцов удар на Дибала, който се отби в тялото на защитник на домакините, а след това Сиригу спаси. 

Най-спорната ситуация в мача бе в 11-та минута. След центриране от ъглов в наказателното поле на Ювентус се получи поредица от рикошети, а топката се “разходи” по ръката на Де Лихт. Реферът обаче така и не реагира и не посмя да посочи бялата точка. Споровете на домакините не дадоха резултат. 

В 19-та минута Роналдо засече едно центриране отдясно, но прати топката над вратата. Последваха минутите на Салваторе Сиригу. Вратарят на Торино отрази опасен удар на Дибала след половин час игра, а след това последователно спаси изстрели на Бонучи и Де Лихт. 

След почивката играта бе доста равностойна, а първата по-интересна ситуация бе в 56-та минута. Роналдо стреля по диагонала, но Сиригу отрази. Положенията и пред двете врати не бяха много, а Маурицио Сари реши да промени нещата, пускайки в игра Гонсало Игуаин. 

В 69-та минута аржентинецът направи нещо невероятно, но Сиригу отрази. След далечно центриране от свободен удар Игуаин намери топката по превъзходен начин от воле, но вратарят на Торино спаси насочената под гредата топка. 

При последвалия ъглов удар Ювентус вкара. Центрирането намери на далечна греда Игуаин, който върна топката към малкото наказателно поле, а там Де Лихт от воле я насочи под гредата за 1:0. 

Буквално в ответната атака Торино можеше да изравни. Кристиан Ансалди се бе озовал на върха на атаката и стреля в близкия ъгъл,но Войчех Шчесни показа невероятен рефлекс и изби. Малко след това Верди отново внесе паника в наказателното поле на Юве с прострелно центриране отляво, но нито един негов съотборник не успя да засече топката във вратата.

Малко след това Роналдо пропусна очи в очи със Сиригу. Торино натисна до края, но задна ножица на Белоти не се получи, а в добавеното време на срещата гол на “биковете” бе отменен заради засада.

Торино - Ювентус 0:1

0:1 Матейс Де Лихт 

Торино: Сиригу, Ицо, Лянко, Глейсон, Ринкон (74 - Дзадза), Мейте, Базели (80 - Милико), Ансалди, Айна, Верди (80 - Лукич), Белоти 

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Де Шилио, Пянич, Бентанкур (75 - Кедира), Матюиди, Бернардески (67 - Рамзи), Дибала (60 - Игуаин), Роналдо