Италианският хегемон Ювентус победи с 2:1 Локомотив Москва, с което си осигури участие на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Победният гол за "бианконерите" падна в 93-ата минута след фамозен рейд на Дъглас Коста и двойно подаване с Гонсало Игуаин, който му върна с пета. Въпреки драмата, класирането напред и брилянтното изпълнение на бразилеца, най-обсъжданата тема остава смяната на Кристиано Роналдо.

В 82-ата минута петкратният носител на Златната топка напусна терена за сметка на Пауло Дибала. Португалската звезда не скри недоволството си и каза нещо на Маурицио Сари. За първи път от пет години Роналдо напуска терена в Шампионска лига преди края на мача без да е отбелязал гол.

Логично, този ход предизвика куп полемики и в социалните мрежи. Championat.com събра някои от най-любопитните изказвания в Европа. Ето ги и тях:

Италия:

"Роналдо трябва да слуша какво му казва треньорът. В момента, до колкото знам, ролите не са променени и такъв е Сари".

"Ще има ли последствия за CR7?".

Португалия:

"Кажете на този треньор, че никога не трябва да сменя Кристиано Роналдо, когато става въпрос за Шампионска лига. Това е грях без прошка. Никога няма да разбера това решение".

"Странно е да се мисли, че Роналдо беше по-малко продуктивен от Игуаин и Дибала в последните срещи. Странно е да видим как го сменят в един от най-добрите му мачове в последно време".

Англия:

"Няма значение какво се случва или колко зле играе. Просто не бива да сменяш Кристиано Роналдо. Сари, ти си плешив шарлатан".

"Роналдо може да бъде сменен. Сари не съществува, за да ближе задни части. Той си върши работата. Не е Пиърс Морган (б.р. - известен журналист, който наскоро направи интервю с Кристиано)".

Франция:

"Как може да смени Роналдо точно сега? *** треньор".

"Кристиано Роналдо очевидно не беше много щастлив от смяната. Португалецът не е бил на пейката в Шампионска лига от 2016 година".