Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, разкри притеснителни новини в навечерието на тежкото гостуване на Аталанта.

Спецът даде обичайната си пресконференция и заяви, че твърдите титуляри Алекс Сандро и Кристиано Роналдо почти сигурно пропускат визитата в Бергамо, където шампионите не са печелили в четири последователни мача във всички турнири. 

"Във вторник каза, че във втория мач на Португалия му се е обадил проблемът, който го мъчи в последните седмици. Утре няма да играе на 99%. Целта е да го възстановим до вторник за мача с Атлетико Мадрид от Шампионска лига. Смяната му срещу Милан? Няма проблем. В определени моменти играчите трябва да бъдат оставени да се успокоят. Няма нужда от допълнителни разяснения", заяви Сари.

Вижте класирането в Серия "А"

Относно останалите кадрови проблеми, той заяви, че контузията на Сандро е по-сериозна, от това което са съобщили от лекарския екип на Бразилия. "Адриен Рабио има проблем с аддуктора, Блес Матюиди все още изпитва леки болки, но вчера тренира с основната група. Хуан Куадрадо е с проблеми в гърба, докато Миралем Пянич се справя доста добре", добави Сари.

Той похвали и Аталанта, който в последните сезони се превърна в сериозен фактор в Серия "А". "Това не е само физически добър отбор, но има и отлични технически качества. Всъщност, те разполагат с най-силната атака в първенството. Определението на Пеп Гуардиола за Аталанта е правилно: да играеш срещу този съперник е все едно отиваш на зъболекар. Може да излезеш добре, но може и да боли", добави Сари.

Срещата в Бергамо е утре от 16.00 часа наше време.