Бившият президент на италианския хегемон Ювентус – Джовани Коболи Джили, сравни Миралем Пянич с моцарела.

Именно халфът на "бианконерите" носи вина да изравнителния гол на Верона при загубата на шампионите с 1:2. Освен това босненският национал често бърка в дефанзивен план и случаите, когато падат попадения по негова вина или се създават сериозни опасности пред Войсчех Счесни, не са рядкост.

Според Коболи Джили, това се дължи на преумора на Пянич, който е определян като "мотора на Старата госпожа". "Изглежда мек като моцарела. Струва ми се, че е уморен и има нужда от почивка. Проблемът с халфовата линия трябва да бъде решен", заяви Джили пред Radio Sportiva.

Справка на Gol.bg показа, че през този сезон 29-годишният полузащитник има 29 мача за Юве от общо 31 срещи във всички турнири. Той не игра единствено срещу Удинезе (3:1) заради натрупани жълти картони и Дженоа (2:1) заради лек мускулен проблем. В споменатите двубои Пянич има 3 гола и 4 асистенции.

Иначе Коболи Джили не спести критики и към треньора Маурицио Сари. Той не крие, че не одобрява назначаването на спеца и още през лятото каза тежки думи по негов адрес.

"Винаги съм бил критичен към Сари, но не обичам да ритам някого, когато е на земята. Фабио Паратичи твърди, че Пауло Дибала е един от най-добрите ни играчи, но защо тогава иска да го продаде? Мисля, че да вярваш, че играчите са уморени от печеленето на титли, е малко преекспонирано, имайки предвид направените инвестиции. Семейство Аниели сключиха рискови, но разумни сделки. Андреа е отличен комуникатор, може би единственият, който взема нещата в свои ръце и прави така, че да бъде чут", каза още Коболи Джили.