Хегемонът в Италия Ювентус удари с 2:0 Бреша в Торино и записа важна победа в битката с Интер и Лацио за шампионската титла. 

"Старата госпожа" отново се върна на върха в класирането с 57 точки, "нерадзурите" са с три по-малко, докато "орлите" са с 53 пункта. По-късно днес предстои именно дербито Лацио - Интер в Рим.

Попаденията за Ювентус набутаха Дибала след отлично изпълнение на пряк свободен удар (38) и Куадрадо (75). Трябва да се отбележи, че гостите от Бреша играха в намален състав след 37-ата минута, когато за втори жълт картон бе изгонен Ауе.

Голямата звезда на торинци Кристиано Роналдо пък дори не беше в групата за мача. Треньорът Маурицио Сари му бе дал почивка, но в игра се появи Джорджо Киелини и това предизвика уникална еуфория сред тифозите на Юве.


Ювентус започна атакуващо мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле. В 4-ата минута "Старата госпожа" можеше да вкара. Данило проби отляво и сервира топката на Аарън Рамзи, но той се замота и пропусна уникален шанс.

В следващите минути Юве натискаше, но нямаше никаква идея как да стигне до чисто голово положение, като дори изпадаше в комични ситуации. Гостите от своя страна много правилно затваряха празните пространства и на свой ред контраатакуваха.

Бреша дори можеше да вкара в 20-ата минута, но Марио Балотели от фаул не успя да намери мрежата. Отговорът на Юве бе пропуск на Куадрадо. Положенията се редуваха и пред двете врати, но Юромир Змръхал не успя да вкара за Бреша, а за домакините Дибала стреля нескопосано.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Флориан Ауе получи втори жълт картон за фаул срещу Аарън Рамзи на границата на пеналта и бе изгонен от игра. Дибала изпълни прекия свободен удар и оплете топката в мрежата за 1:0. До края на полувремето с пропуск се отчете Даниеле Ругани.

Юве започна атакуващо и втората част, но Игуаин и Бонучи набързо профукаха две чисти положения. Постепенно темпото на игра падна, като домакините владееха инициативата и спокойно разиграваха в средата на терена. Като цяло торинци не показваха качествен футбол, въпреки че бяха с човек повече на терена.

Гостите от своя страна умело се отбраняваха и дори стигнаха до сериозно положение, но Биркир Бярнасон стреля над вратата. Сари пък направи двойна смяна на Миралем Пянич. В 66-ата минута Пянич замени Аарън Рамзи, но само седем минути по-късно напусна терена с контузия.

Така се стигна до 75-ата минута, когато Дибала разцъка технично с резервата Матюиди и вкара за 2:0. Малко по-късно трибуните избухнаха в аплодисменти, тъй като в игра се появи Джорджо Киелини.

До края Юве вкара още веднъж, но попадението на Игуаин бе правилно отменено, а Дибала едва не счупи горната греда. Така торинци взеха победата и отново са лидери в Италия.

Ювентус - Бреша 2:0

Голмайстори:

1:0 Пауло Дибала (38)
2:0 Куадрадо (75)

Ювентус: Войчех Шчесни, Алекс Сандро, Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Данило, Родриго Бентанкур, Адриен Рабио, Аарън Рамзи, Пауло Дибала, Хуан Куадрадо, Гонсало Игуаин

Бреша: Eнрико Алфонсо, Стефано Сабели, Алеш Матею, Джон Чансейор, Бруно Мартела, Димитри Бизоли, Даниеле Десена, Биркир Бярнасон, Флориан Айе, Яромир Змръхал, Марио Балотели