Голмайстор №1 в историята на италианския хегемон Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, коментира последните новини, които свързват Пеп Гуардиола с треньорския пост при "Старата госпожа".

Бъдещето на Маурицио Сари е несигурно заради слабото представяне на шампионите. В същото време испанският спец може да напусне Манчестър Сити заради изхвърлянето от Шампионска лига за два сезона.

"Смятам, че Гуардиола е подходящ за всеки клуб. Спечели титлите в Испания, Германия и Англия, предполагам, че иска да стори това в Италия и Франция. Може да е наистина интересно да го видим в Италия, определено. Ще бъде горещо лято във футбола", заяви легендата в интервю за Sky Sports News.

Според Дел Пиеро Юве е сред фаворитите за триумф в Шампионска лига. Съперник на 1/8-финалите е Олимпик Лион, като първият мач ще се играе на 26 февруари във Франция.

"Но Ливърпул и Реал Мадрид също са основни претенденти. В този турнир няма значение какво се случва във вътрешното първенство. В него има собствена вибрация и винаги е било така", добави Дел Пиеро.