Бившият президент на италианския хегемон Ювентус – Джовани Коболи Джили, разкритикува голямата звезда на торинци Кристиано Роналдо.

Той обвини петкратния носител на Златната топка, че се е прибрал в Португалия при майка си, която получи инсулт. Според него, нападателят е трябвало да остане под карантина на Ботуша, а не да пътува до Португалия, където, по думите му, по цял ден се снима на басейна.

"Сега е лесно да се критикува, но не разбирам защо не е в Италия. Надявам се да се върне колкото се може по-скоро, но няма да лесно да започне подготовка, защото ще трябва да стоят под карантина 14 дни. Проблемите в Ювентус започнаха, когато Роналдо дойде и каза, че отива при майка си, а оттогава само се показва в басейна".

"После и Гонсало Игуаин отиде при майка си. Едни са тук, други – не. Липсват ми Джани Аниели, Умберто Аниел и Джампиеро Бониперти, които държаха на дисциплината. Помня как Бониперти караше футболистите с дълги коси да се подстригват", заяви Коболи Джили.

Думите му идват на фона на информациите, че Роналдо иска да напусне "Старата госпожа". Причина за това е очертаващото намаление на заплата на Кристиано и съотборниците му в Юве. В Серия "А" ще орежат възнагражденията на футболистите, които са като безработни по време на карантината заради коронавируса.

Името на Роналдо е свързвано с преминаване в ПСЖ.