Лацио реагира остро на варианта Серия "А" да бъде прекратена и настоящето класиране да се смята за крайно.

Последният мач от калчото се игра на 8 март. Той противопостави хегемона Ювентус и един от двата претенденти през този шампионат за титлата – Интер.

"Бианконерите" се наложиха с 2:0, излязоха лидери с точка аванс пред Лацио, след което първенството беше прекъснато заради пандемията от коронавирус. 

Все още не е ясно дали Серия "А" ще се доиграе, като един от вариантите Юве да получи Скудетото служебно. Той обаче не е по вкуса на "орлите", които имат шанс за титлата за първи път от 2000 г.

Вижте класирането в Серия "А"

"Законният интерес на Лацио е Серия "А" да завърши и ако може, да се преборим за Скудетото. Искаме всичко да се реши на терена. Наясно сме, че Ювентус опитва да получи служебно титлата, след което на спокойствие да се готви за атака на Шампионската лига", заяви пресдиректорът на Лацио Артуро Диаконале.

"Старата госпожа" още не е отговорила на тези атаки. Припомняме, че през 2006 г. Интер получи златните медали по служебен път след скандала Калчополи. Това и до ден днешен провокира тифозите на противниковите отбори да се подиграват на "нерадзурите".

Юве пък отчаяно се опитва да спечели Шампионска лига за първи път от 1996 г. Оттогава торинци изгубиха поредни 5 финала.  Пораженията бяха от Борусия Дортмунд (1:3), на два пъти от Реал Мадрид (0:1, 1:4), Милан (0:0 и дузпи) и Барселона (1:3).

Преди прекъсването на турнира, Ювентус беше стигнал до 1/8-финалите, където отстъпи с 0:1 от Олимпик Лион в първия мач, игран във Франция.