Уелският национал Аарън Рамзи заяви, че е нямало как да откаже да премине в италианския хегемон Ювентус.

През миналото лято той напусна Арсенал след 11 години престой и подписа с торинци като свободен агент до лятото на 2023 г. 29-годишният халф предпочете "Старата госпожа" пред редица европейски грандове, сред които Барселона и ПСЖ.

"Ювентус е много голям клуб и един от топ отборите в света, така че когато дойдат за теб, е трудно да им откажеш. От дълго време бях в Арсенал и мислех за промяна, която да ме извади от зоната ми на комфорт и да ми позволи да науча нов език".

"Ние сме топ отбор и се надявам, че можем да спечелим много трофеи и титли. Когато дойдеш тук, започваш да усещаш колко е важно да побеждаваш. В един момент от кариерата ти просто искаш да печелиш трофеи. Добре е да си част от един проект с много надежди за бъдещето", заяви Рамзи.

Престоят на уелсеца в Юве започна колебливо заради поредица от контузии, но постепенно успя да подобрява формата си, преди да дойде пандемията от коронавирус и спирането на футбола. До тогава Рамзи записа 24 мача във всички турнири, в които вкара 4 гола и направи 1 асистенция.