Бившият защитник на италианския хегемон Ювентус – Меди Бенатия, обвини Макс Алегри в предателство.

Двамата работиха заедно 2,5 години в Торино, след което мароканецът премина в Ал-Духаил, а в края на миналия сезон тактикът от Ливорно напусна по взаимно съгласие.

Централният защитник хвърли обвиненията заради загубата с 0:1 от Наполи през 2018 година, която едва не коства Скудетото на Юве. Тогава южняците стигнаха до победен гол в 90-ата минута. Той беше дело на Калиду Кулибали и дойде след грешка именно на Бенатия.

"Седмицата след поражението от Наполи беше ужасна за всички фенове на Ювентус, но особено за мен. Проведох един от най-добрите си мачове за отбора, защото бях сам в защита след контузията на Джорджо Киелини. Направих много важни спасявания, за да запазя резултата 0:0. Но в последните минути се случи този корнер и реферът ми каза, че следи да не държа никого за фланелката".

"Затова се опитах да не пипам Кулибали. Но Раул Албиол излезе напред, не видях топката и пропуснахме гол. Загубихме с 0:1, но в този момент усетих, че съм загубил всичко. Не спах три дни след този мач и не разговарях с никого на тренировките. След това започнахме да се подготвяме за много важна среща с Интер. Тогава видях, че Алегри няма да заложи на мен. Играх редовно, затова го приех на моя сметка и реших, че той ме наказва за гола на Наполи. За щастие спечелихме с 3:2. Взехме си Скудето, но все още чувствах, че той ме игнорира. Помислих си: "Не видя ли колко добре играх срещу Наполи до гола? ". Наполи доминираше този ден и можехме да пропуснем четири гола. Чувствах се предаден. Играх дори когато бях контузен, защото чувствах, че отборът има нужда от мен. Понякога пропусках тренировки, но все пак играех. Ето защо ми беше много болезнено, когато Алегри ме предаде", заяви Бенатия.

Наша проверка показа, че до края на сезона треньорът не пусна в игра Бенатия в нито един мач в калчото. Той залагаше на Андреа Бардзали и Даниеле Ругани. В една от срещите Алегри използва и схема 3-5-2, като до италианците действаше Квадво Асамоа. На следващото лято в Юве се завърна Леонардо Бонучи, а през зимата Бенатия напусна.