Треньорът на Наполи – Дженаро Гатузо, остана много доволен от класирането на финал за Купата на Италия. Това стана след 1:1 с Интер на реванша на "Сан Паоло" и общ резултат 2:1.

В спор за трофея южняците излизат срещу хегемона на Ботуша Ювентус. Големият мач ще се играе на 17 юни на стадион "Олимпико" в Рим.

"Опитахме да бъдем агресивни и да пресираме съперника, но все още не сме в оптималната форма. Хубавото е, че когато те ни пресираха, ние успяхме да се справим. Получихме странен гол, но вината за това не е в Оспина, а в подреждането ни при корнера. Важното е, че продължихме от там, където бяхме спряли преди 90 дни. Отборът вярва в това, което правим и работи здраво през седмицата. Смятам, че имаме нужната класа в атака и в защита, и с правилната нагласа, можем да постигнем големи неща", заяви Гатузо.

За финала с Юве, той заяви: "Изправяме се срещу отбор, който е свикнал да печели. Те имат манталитет на шампиони, така че ни предстои тежка битка. Наясно сме, че трябва да изиграем страхотен мач, за да си тръгнем с трофея", каза Гатузо, след което говори и за тежките моменти по време на карантината.

Той изгуби сестра си, която почина от коронавирус. "Искам да благодаря на всички свързани с футбола, на всички мои близки, на моето семейство. Беше ми трудно. Посвещавам този успех на моето семейство, на родителите ми и на моята сестра. Всички я обичахме много и това е огромна загуба", завърши Гатузо.