Леонардо Бонучи окачестви победата на Ювентус над Болоня като фундаментална. След два разочароващи мача за Купата на Италия и загубен финал, „бианконерите“ се върнаха към победите след успех с 2:0. Головете реализираха Кристиано Роналдо от дузпа и Пауло Дибала с прекрасен удар от границата на наказателното поле. Пред Sky Sport Italia Бонучи отговори и на въпроси относно излязлите слухове за напрежение вътре в отбора.

Без никакво съмнение това беше фундаментален мач, защото трябваше да дадем отговор на самите себе си. Ако продължим да сме отбора, който видяхме тази вечер, то ние ще постигнем велики неща.

Отбор като нашия трябва да бъде изграден преди всичко от силни мъже. Това е пътят пред нас – този изграден от саможертва, смирение и отдаденост да постигнем резултати на всяка цена. Мисля, че прекалено много неща се изрекоха извън съблекалнята. Трябваше да реагираме не с думи, а с дела. Разговаряхме по между си, както винаги сме правили в Ювентус през годините, като изготвихме план с начертания път напред. Точно това видяхме тази вечер", каза Бонучи, цитиран от Juventusbulgaria.com.