Миралем Пянич публикува в профила си в Instagram прочувствено обръщение към Ювентус, съотборниците си и всички фенове на „бианконерите“.

Вчера той подписа договор с Барселона за 4 години. В обратна посока за негов заместник пристига Артур. Макар, че двамата футболисти ще доиграят сезона в сегашните си отбори, Миралем вече написана благодарствено писмо, пише Juventusbulgaria.com.

Дишай, Мире. Това е мантрата, която си повтарям на ум по време на решителни моменти в даден мач.

Това е нещото, което си повтарям и сега, докато се опитвам да напиша какво усещам в този момент. Пристигнах тук преди четири години, за да имам възможност да спечеля всичко. Понеже дори и да не успее, всеки играч на Ювентус винаги трябва да се опитва да го стори.

Това бяха четири напрегнати години изживени редом до велики професионалисти, но преди всичко истински приятели, с които споделихме победите и рекордите, но също така и горчиви загуби на ръба на триумфа.

Това са години, през които израснах като мъж и баща. Това е града, в който израсна Един, превръщайки се в най-големия фен на отбора и където с моето семейство изградихме най-добрите спомени в живота ни.

Не мисля, че съм способен да изразява изцяло благодарността си, така че:

Благодаря на семейство Аниели.

Благодаря на всички мои съотборници, които споделиха това изживяване с мен.

Благодаря на всички служители и членове на екипа, които ми помогнаха да израсна като футболист.

Благодаря на феновете, които ме караха да се чувствам специален всеки ден.

Защото, ако съм научил едно единствено нещо, то е, че няма минимално време, за което да се влюбиш. В крайна сметка е много просто – ти носиш тази фланелка като твоя втора кожа. Ти винаги даваш всичко от себе си и никога не можеш да сбъркаш.

Сега нямаме време за губене. Имаме толкова много неща за печелене до края на сезона.

Затова дишай, Мире. Защото това, което днес изглежда толкова тъжно, от утре ще бъде прекрасен спомен, който ще запазиш в сърцето си за цял живот.

Миралем. #FinoAllaFine