Дженоа – Ювентус, мач от 29-ия кръг на Серия "А", стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа, начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Дженоа: Перин, Ромеро, Сумаоро, Сапата, Бираски, Стураро, Шьоне, Бехрами, Барека, Фалке, Санабрия
Треньор: Давиде Никола

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Данило, Рамзи, Бентанкур, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус преследва трета поредна след подновяването на Серия "А" след 2:0 над Болоня и 4:0 над Лече.

Очаква се Маурцио Сари да заложи от 1-ата минута на Аарън Рамзи. Той ще заеме позицията на Миралем Пянич, който вчера официално финализира трансфера си в Барселона. Включването на уелсеца означава, че Родриго Бентанкур ще премине от медзала в реджиста.

Наказанието на Данило изтече и той ще заеме мястото на контузения Алекс Сандро отляво на защитата. Блес Матюиди ще се върне в халфовата линия.

Дженоа ще започне в атаката с Яго Фалке и Антонио Санабрия, които имат общо 5 гола през сезона в 20 мача. Фалке премина на "Луиджи Ферарис" през зимата и престоят му при "грифоните" започна отлично – 2 попадения в 3 срещи. Той се разписа в последните два кръга, при 1:4 от Парма и 2:2 с Бреша.

Доменико Кришито и Иван Радованович са контузени, но за Дженоа ще започнат трима бивши футболисти на Юве. Това са Матео Перин, Стефано Стураро и Кристиан Ромеро. Аржентинският защитник даже е собственост на Юве, след като беше купен миналото лято, но ще премине в Торино след края на този сезон.

През есента Ювентус победи много трудно Дженоа у дома с 2:1, а през миналия сезон не спечели мач срещу този съперник – 1:1 на "Алианц Стейдиъм" и 0:2 в Генуа. В последните години шампионите играят много трудно на "Мараси" и имат 3 загуби и 2 победи на този стадион.

Нашата прогноза е, че Юве ще спечели довечера, макар и много трудно.

Прогноза: Дженоа – Ювентус 1:2