Ювентус – Торино, мач от 30-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 18.15 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Данило, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо

Торино: Сиригу, Ицо, Н’Кулу, Бремер, Ансалди, Лукич, Ринкон, Мейте, Аина, Беренгер, Белоти

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус продължава пътя си към девета поредна титла на Италия. Той минава през задължителна победа над Торино, който е на 6 точки от зоната на изпадащите, но едва ли ще се забърка в борбата за оцеляване.

Очаква се на вратата на шампионите да застане Джанлуиджи Буфон, с което легендата ще подобри пореден рекорд. В момента той дели с Паоло Малдини върховото постижение за най-много мачове в Серия "А" – 647, но тази вечер ще го надмине.

Маурицио Сари няма да може да разчита на Алекс Сандро, Джорджо Киелини, Мерих Демирал, Матиа Де Шилио и Сами Кедира. Всички те са контузени. Федерико Бернардески най-вероятно ще запази мястото си в атака до Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, докато Дъглас Коста и Гонсало Игуаин ще са готови да влязат в игра от пейката.

Що се отнася до Торино, Даниеле Базели е единственият отсъстващ, докато Симоне Дзадза е възстановен за мача срещу бившия си отбор. Той обаче ще остане резерва, заедно със Симоне Верди и Симоне Едер. Атаката на "биковете" ще поведат Андреа Белоти и Алекс Беренгер.

По-рано през сезона Юве спечели градското дерби с 1:0, но последната среща помежду им на "Алианц Стейдиъм" завърши 1:1. Тогава обаче хегемонът на Ботуша вече беше станал шампион, идентичен е случаят и от 2017 г., когато гостите отново измъкнаха равенство.

Иначе Юве редовно побеждава Торино у дома, когато има нужда от това. Така се случи в останалите осем мача, без двете изброени ремита. Но някои от успехите дойдоха много трудно – през 2014 и 2015 г. с по 2:1 с победни голове съответно на Андреа Пирло и Хуан Куадрадо в 93-ите минути на мачовете.

Нашата прогноза е, че Юве ще спечели и днес, но това няма да стане лесно.

Прогноза: Ювентус – Торино 2:1