Лацио – Милан, мач от 30-ия кръг на Серия "А", ст.: "Олимпико", Рим, начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Лацио: Стракоша, Патрик, Ачерби, Раду, Лазари, Пароло, Каталди, Милинкович-Савич, Джони, Алберто, Кореа

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Бонавентура, Пакета, Чалханоглу, Ребич

Прогноза на Gol.bg: 

Лацио няма право на грешка срещу Милан в преследването на Ювентус по пътя към първа титла на Италия от 2000 година насам. "Орлите" изостават на 4 точки от хегемона на Ботуша, който по-рано днес приема Торино.

"Росонерите" пък са на 7-ма позиция и в последния кръг се добраха до равенство 2:2 при гостуването си на СПАЛ Ферара, с което леко развалиха добрите впечатления след рестарта на футбола – 2:0 над Рома, 4:1 над Лече и 0:0 като гост на Юве за Купата.

От своя страна Лацио постигна два поредни обрата от 0:1 до 2:1 над Торино и Фиорентина, а преди това падна с 2:3 от Аталанта, въпреки че поведе с 2:0.

Сега големият проблем пред Симоне Индзаги са наказанията на Фелипе Кайседо и голмайстора Чиро Иммобиле. Така полузащитниците Луис Алберто и Хоакин Кореа ще формират импровизирано нападение. Мануел Лазари има лека травма, но все пак се очаква да започне мача.

Милан пътува до Рим без контузения Сами Кастийехо. Мястото му ще бъде заето от Джакомо Бонавентура или младия белгиец Алексис Салемакерс, който вече се понрави с представянето си с "червено-черния" екип. Златан Ибрахимович е възстановен от контузията в прасеца, но атаката ще поведе намиращия се в чудесна форма Анте Ребич. Шведската звезда пък ще седне на пейката.

По-рано през сезона Лацио победи Милан с 2:1 на "Сан Сиро". На "Олимпико" обаче последните три мача помежду им завършиха наравно: 0:0 за Купата, 1:1 за първенство и отново 0:0 за Купата през 2018 г., след което гостите се наложиха с дузпи. Интересното е, че в последните шест двубоя между двата отбора в Рим показателите са равни: по една победа за всеки при четири ремита.

Нашата прогноза е, че и тази вечер Лацио и Милан ще разделят точките, но ще има голове и в двете врати.

Прогноза: Лацио – Милан 1:1