Ювентус - Торино, мач от 25-ия кръг на Серия А. "Ювентус Стейдиъм", Торино, 19:30 часа българско време. Съдия: Никола Рицоли

След победата на Рома вчера, Ювентус има 6 точки аванс на върха на класирането в Серия А при равен брой изиграни мачове. Сега за бианконерите предстои градско дерби с Торино. Старата госпожа игра през седмицата срещу Трабзонспор, когато някои от основните играчи получиха почивка. 

ЮВЕНТУС

Групата за мача
Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Касерес, Огбона, Пелузо, Бардзали, Бонучи, Лихщайнер
Халфове: Погба, Маркизио, Пирло, Падоин, Асамоа, Видал, Исла
Нападатели: Тевес, Джовинко, Йоренте, Освалдо, Куалярела

Контузени: Киелини, Вучинич, Пепе  

Наказани: няма
Вероятен състав (3-5-2): Буфон – Касерес, Бонучи, Бардзали – Лихтщайнер, Видал, Пирло, Погба, Асамоа – Йоренте, Тевес

ТОРИНО

Групата за мача
Вратари: Берни, Гомис, Падели
Защитници: Бово, Дармиан, Глик, Максимович, Масиело, Морети, Паскуале, Родригес, Весович
Халфове: Баша, Ел Кадури, Фарнеруд, Гаци, Къртич, Тахцидис, Вивес
Нападатели: Черчи, Имобиле, Ларондо, Меджорини

Контузени: Барето

Наказани: Жиле

Вероятен състав (3-5-2): Падели - Бово, Глик, Морети - Дармиан, Къртич, Вивес, Ел Кадури, Масиело - Черчи, Имобиле

Прогноза на Gol.bg:

За бианконерите се завръщат титулярите, които получиха почивка срещу Трабзонспор. Въпреки че вкара първия си гол Пабло Освалдо ще остане на пейката за сметка на тандема Йоренте - Тевес. Андреа Бардзали е възстановен и се връща в стартовия тим, но Джорджо Киелини все още е контузен.Касарес ще играе в отбрана заедно с Бардзали и Бонучи.

Дербито на града е запазена марка за Ювентус. Торино няма победа в последните 19 срещи с градския съперник, а не е вкарвал гол на Старата госпожа от 12 години. Последният гол, който Торо реализира бе през февруари 2002 г. и бе дело на Беноа Кое. За да намерим последната победа на Торино в дербито трябва да се върнем до 1995 г.

Този път обаче Торино има всички шансове да спре поне серията без вкаран гол. Тандемът Черчи и Имобиле има 24 гола този сезон - 11 за Черчи и 13 за Имобиле. За сравнение Йоренте и Тевес имат 23. 

До момента има 228 дербита на Торино, в тях Ювентус има 93 победи срещу 74 за Торино. В момента града е този с най-много точки в класирането - общо 99 - 63 за бианконерите и 36 за биковете. За последно Торино бе най-силният град в Италия преди местното дерби през 1995 г. 

Резултат: Ювентус – Торино 2:1