Сасуоло и първенецът Ювентус завършиха 3:3 в зрелищен и много открит мач от 33-ия кръг на италианската Серия "А". За Кристиано Роналдо и компания това беше трети пореден мач без успех.

Италианският хегемон нанесе два бързи удара още до 12-ата минута чрез Данило и Гонсало Игуаин, като две асистенции записа новият футболист на Барселона Миралем Пянич.

Сасуоло обаче се успокои и постепенно намери ритъма си. Преди изтичането на час игра Филип Джуричич намали, а малко след паузата Доменико Берарди и Франческо Капуто вкараха в рамките на три минути за пълния обрат.

"Старата госпожа" все пак изравни в средата на второто полувреме, когато Алекс Сандро вкара с глава при изпълнение на корнер. До края и двата отбора имаха шансове за победен гол, но не се възползваха от тях.

Лидерът Ювентус събра 77 точки и остава в курс за девета поредна титла, тъй като води със седем пункта на втория Аталанта. Сасуоло е осми с 47 точки.


Шампионите откриха резултата още в шестата минута чрез необичайния голмайстор Данило, който получи подаване от Миралем Пянич при изпълнение на корнер и вкара с изстрел около границата на наказателното поле.

Втората асистенция за Пянич дойде в 12-ата минута и този път тя беше доста по-изкусна. Новата покупка на Барселона, доиграващ сезона в Юве, изведе Гонсало Игуаин с разкошен пас от дълбочина и аржентинецът вкара с лекота.

В средата на първото полувреме Кристиано Роналдо можеше да отбележи почти от линията за странично хвърляне, но прати топката във външната част на мрежата. 

При малкото опасни атаки на Сасуоло пък се отличаваше Доменико Берарди, но той пропусна три много добри възможности, а при далечен шут извън пеналта полският вратар се намеси добре след получил се рикошет. 

Преди изтичането на половин час игра Филип Джуричич върна своите в мача, вкарвайки около точката на дузпата с удар от движение, намирайки горния десен ъгъл.

В добавеното време на първата част Кристиано Роналдо стреля точно с левачката, но топката се отби в тялото на Кирикеш и излезе над целта.

Малко след почивката Доменико Берарди се реабилитира за пропуските от първото полувреме и изравни резултата чрез страхотно изпълнение на пряк свободен удар, прехвърляйки стената майсторски с левия крак.

Само три минути след това Сасуоло осъществи феноменален пълен обрат! Този път Берарди отправи прострелен удар и на далечната греда Франческо Капуто подложи крака си, за да отчая гостите.

"Бианконерите" реагираха като ужилени и първо удар с глава на Рабио мина покрай дясната греда , а след това вратарят Консили улови слаб удар отблизо на Роналдо. В средата на втората част обаче Алекс Сандро изравни с глава, засичайки на близката греда центриране от корнер.

Консили се отличи в 78-ата минута, в която отрази опасен изстрел на Кристиано Роналдо. На отсрещната врата Троаре и Бога изпуснаха страхотни възможности срещу Шчесни и Сандро, като последният изби с глава пред голлинията.


Сасуоло - Ювентус 3:3

0:1 Данило - 6' 
0:2 Гонсало Игуаин - 12'
1:2 Филип Джуричич - 29'
2:2 Доменико Берарди - 51'
3:2 Франческо Капуто - 54'
3:3 Алекс Сандро - 64'