Треньорът на Ювентус Маурицио Сари заяви след победата с 2:1 над Лацио, че е рано да се говори за девета поредна титла.

До края на Серия "А" остават 4 кръга и "бианконерите" се нуждаят от 4 точки, за да продължат хегемонията си в калчото.

"Трудно е да се бориш за всяка точка, мачовете са през три дни, трябва да останем концентрирани до края, защото са ни нужни още четири точки", заяви Сари, след което засипа със суперлативи Кристиано Роналдо.

Петкратният носител на Златната топка счупи поредни рекорди в кариерата си. Той се разписа два пъти срещу Лацио и се превърна в първия футболист с поне 50 гола в Серия "А", Ла Лига и Висшата лига.

"Кристиано е изключителен играч, той се възстановява много бързо след мач. Не става въпрос само за физическото му състояние, а и за психологическото. Той е на световно ниво не само в краката, а и в главата", заяви Сари.

Спецът коментира и ахилесовата пета на Юве – защитата. В последните четири мача торинци допуснаха 10 гола и на два пъти пропиляха аванс от 2:0. Това се случи срещу Милан (2:4) и Сасуоло (3:3). Останалите попадения във вратата на шампионите отбелязаха Аталанта (2:2) и Лацио. 

"Допускаме много голове, но повечето са от дузпа. Отпускаме се, когато поведем, което се съмнявам, че ще ни помогне в Шампионска лига. Този сезон е странен. Има отбори, които не сме виждали да играят от месеци, други са на терена през три дни", завърши Сари.