Стрелецът на Зенит Артьом Дзюба направи интересен коментар за двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Според нападателя на Сборная носителите на общо 11 Златни топки щяха да изпитват много сериозния трудности, ако се състезаваха в руския шампионат.

Дзюба и съотборникът му Сердар Азмун си поделиха голмайсторския приз в руското първенство, вкарвайки по 17 гола.

"17 попадения в руския шампионат си е постижение. Меси и Роналдо ще вкарат почти същото количество голове, бъдете сигурни. Навярно ще стигнат до 19 или 20 гола , защото наистина са невероятни футболисти, но не повече", коментира Дзюба.

Представете си Меси да играе следобед на изкуствения терен Оренбург и на 40-градусова жега. Там дори тревата не се полива редовно и не виждам как ще му се получи играта. При едно гостуване там разбрах, че някои изобщо не гледат топката, търсейки начин да те фаулират колкото се може по-бързо."

"Почти никой няма да приеме думите ми на сериозно, но руското първенство е много специфично. Николай Комличенко дойде от Чехия като реализатор, а завърши с три гола. Нивото на бранителите тук е различно. Уфа например има девет нулеви равенства от 30 срещи. Няма как да вкарваш повече голове", завърши руснакът.