Каляри – Ювентус, мач от 37-ия кръг на Серия "А", Сардиния, начало: 22.45 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Каляри посреща Ювентус в мач от 37-ия кръг на Серия "А".

Срещата е без значение и за двата отбора, след като сардинци отдавна си осигуриха място в елита и през следващия сезон. "Бианконерите" пък и официално подпечатаха деветата си поредна титла в миналия кръг, когато победиха с 2:0 Сампдория у дома.

Кристиано Роналдо изненадващо попадна в групата на Маурицио Сари. Очакваше се португалската звезда да получи почивка, защото на 7 август предстои 1/2-финален реванш с Олимпик Лион от Шампионска лига и Юве има да заличава пасив от 0:1.

Петкратният носител на Златната топка обаче се бори с Чиро Иммобиле са голмайсторския приз в калчото и най-вероятно е пожелал да играе. Два кръга преди края Роналдо изостава с 3 попадения от звездата на Лацио.

Каляри определено се намира в слаба форма и няма успех в последните си 8 мача, в които допусна 4 загуби и направи 4 равенства. Шампионите също се представят колебливо, въпреки че спечелиха Скудетото. Те имат 2 успеха, 2 ремита и 2 поражения в последните си 6 двубоя, което е доста нетипично за тях.

По-рано през сезона Юве победи Каляри с 4:0 и се намира в серия от 7 поредни успеха над този съперник. За последно сардинци не паднаха през 2015 г. след 1:1 в Торино. Тогава "черно-белите" вече си бяха гарантирали титлата и се подготвяха за 1/2-финалния реванш от Шампионска лига с Реал Мадрид в Испания (3:2 за Юве общ резултат).

Иначе Юве е в серия от 8 поредни победи като гост над Каляри. За последно домакините спечелиха през 2009 г. с 1:0. Нашата прогноза е, че тази вечер гостите ще пестят сили и двата отбора ще поделят точките.

Прогноза: Каляри – Ювентус 1:1