Италианският хегемон Ювентус продължава да работи по лятната си селекция.

"Бианконерите" вчера обявиха третото си ново попълнение след Деян Кулушевски и Артур Мело. Това е халфът Уестън Маккени, който беше взет от Шалке 04 под наем с опция за закупуване. 

Следващата цел на шампиона на Ботуша е голмайсторът на Рома Един Джеко. Според Gazzetta dello Sport новият треньор на торинци Андреа Пирло е провел телефонен разговор с 34-годишния босненец.

Маестрото е искал да му обясни защо го смята за ключова фигура в тризъбец с Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Джеко има още година от договора си с Рома и се очаква трансферът да стане факт срещу 10 млн. евро без бонусите.

Гонсало Игуаин пък може да последва Блес Матюиди в Интер Маями. Пирло вече заяви, че бившият аржентински национал не попада в плановете му и се търси нов клуб за Пипита, който взима 7,5 млн. евро на сезон.

В същото време Юве уреди младия десен защитник Томазо Барбиери. Той има само 1 мач за Новара в Серия "Ц", но е хванал окото на редица грандове, сред които и Атлетико Мадрид.

Според Джанлука Ди Марцио от Sky Sport Italia Юве е близо до 17-годишния футболист. Сделката трябва да стане факт до 48 мача, след което Барбиери, който може да действа и отляво, да премине във младежкия отбор на "черно-белите".

Отделно имената на Аркадиуш Милик и Луис Суарес също са свързвано с Юве, а Даниеле Ругани, Матия Де Шилио, Сами Кедира и Федерико Бернардески могат да напуснат при изгодни оферти.