Нападателят на Барселона – Луис Суарес, е спрял преговорите за трансфер в италианския хегемон Ювентус, съобщава Sport.es.

Според източника уругвайският стрелец се съмнява в правилността на преминаване при "бианконерите". 33-годишният голаджия осъзнава, че това вероятно ще е последният голям трансфер в кариерата му. Той иска да оцени всички възможности, преди да вземе окончателно решение. Името му е свързвано с ПСЖ, Аякс, Атлетико Мадрид, отскоро и с Интер.

Новият треньор на Барса Роналд Куман няма намерения да разчита на Суарес, който има договор с клуба за още 1 г. Юве вече се е договорил с каталунците за сделка и се работи по взимането му на нужните документи, защото квотата на торинци за чужденци извън Европейския съюз е запълнена.

Суарес вчера написа в Instagram, че излизат фалшиви новини за бъдещето му. Той стори това под снимка, на която тренира с Барса. Не е ясно към какво е насочено посланието, но се предполага, че е към информациите, които гласяха за отлъчване от заниманията на Куман.

Суарес играе на "Камп Ноу" от 2014 г., когато беше купен от Ливърпул. През миналия сезон той беше измъчван от контузии, но изигра 36 мача във всички турнири. В тях вкара 21 гола и даде 10 асистенции.