Ювентус – Сампдория, мач от 1-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Де Шилио, Куадрадо, Бентанкур, Рабио, Рамзи, Кулушевски, Роналдо
Контузени: Де Лихт, Сандро, Бернардески, Дибала
Треньор: Андреа Пирло

Сампдория: Аудеро, Бережински, Коли, Йошида, Аугело, Депаоли, Торсби, Екдал, Янкто, Бонацоли, Куалярела
Контузен: Д’Амико, Габиадини
Наказан: Аскилдсен
Треньор: Клаудио Раниери

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус започва похода си към десета поредна титла на Италия тази вечер с домакинство на Сампдория. Това ще е първи официален мач в треньорската кариера на Андреа Пирло.

Именно заради това срещата се очаква с голям интерес, защото ще даде отговори на тактическите идеи на Маестрото. В Италия предполагат, че той ще залага на схема 3-5-2, която ще прелива в 3-4-1-2 и 4-4-2. За това Данило ще има важна роля в отбора.

Бразилецът ще действа до Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини в центъра на защитата, но ще се мести и отдясно. Този ход ще позволи на Хуан Куадрадо да използва повече сили в офанзивен план. По другия фланг Матиа Де Шилио се очаква да бъде предпочетен пред Лука Пелегрини. Отляво безспорен титуляр е Алекс Сандро, но той е контузен. С травми са още Матайс де Лихт, Федерико Бернардески и Пауло Дибала.

До Кристиано Роналдо в атака ще играе Деян Кулушевски. Шведският национал ще е единственото ново попълнение на Юве, което ще е титуляр довечера. В средата на терена Пирло ще заложи на "старата гвардия" в лицето на Адриен Рабио, Аарън Рамзи и Родриго Бентанкур, който ще играе като реджиста.

Треньорът на Самп Клаудио Раниери няма да може да използва Маноло Габиадини, с наказание е Фелис Д’Амико. В атака до ветерана Фабио Куалярела ще започне Федерико Бонацоли, който им 6 гола в 19 мача за отбора. "Предстои ни тежко гостуване, но ние ще се борим за хляба си. Излизаме за трите точки на "Алианц Стейдиъм", закани се Бонацоли.

Юве спечели последните си 5 домакинства на "моряците" с голова разлика 16:2. Последният мач помежду им в Торино завърши 2:0 и с него торинци официално спечелиха и деветото си поредно Скудето. Освен това шампионите спечелиха 50 от 57 възможни точки у дома, което е равно на 16 победи, 2 равенства и 1 загуба. Тя дойде от Рома в среща от последния кръг на миналото първенство.

Самп пък завърши последния сезон слабо, след като спечели само 1 от 12 възможни точки – 1 равенство и 3 загуби. Добрата новина е, че тази вечер ще могат да присъстват 1000 фенове на трибуните. Всички се надяват това да е началото на завръщането на запалянковците на стадионите, но това със сигурност ще стане бавно и на етапи.

Нашата прогноза е, че Юве ще започне с победа в ерата на Пирло.

Прогноза: Ювентус – Сампдория 2:0