Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи сравни новия треньор на шампионите Андреа Пирло с предшествениците му Маурицио Сари и Макс Алегри.

Хегемонът в Италия снощи започна похода си към десета поредна титла в Серия "А" с 3:0 над Сампдория в Торино. Срещата беше официален дебют в треньорската кариера на Маестрото, а Бонучи отбеляза втория гол във вратата на "моряците".

"Видяхме нови идеи, нов начин на интерпретация за играта и много ентусиазъм с и без топка в крака. Има голяма разлика в атаките ни. При Сари се движехме повече на групи, а с Пирло играем повече един на един. Това ни дава повече свобода, по-голяма агресия и играем по-често с топката".

"Приемаме всички промени, направени от клуба. Рано е да се каже дали вървим на прав път, но сега всичко е различно. Разбира се, имахме същото отношение и миналата година, иначе нямаше да спечелим девета поредна титла".

"Очевидно играта ни сега прилича много повече от времето на Алегри. Пирло имаше влияние, дори когато беше на терена. Всички знаехме, че можем да му подадем и той няма да изгуби топката. Андреа вече е наш треньор и искаме заедно да постигнем успехи", заяви Бонучи.