Италианският хегемон Ювентус окончателно се отказа от привличането на Луис Суарес от Барселона. Това обяви спортният директор на "бианконерите" Фабио Паратичи след победата с 3:0 над Сампдория на старта на Серия "А".

Основната причина за това е, че уругваецът няма италиански паспорт, а квотите на торинци за играчи извън Европейския съюз за запълнени. Очаква се новият нападател на Юве да е Един Джеко от Рома. 

"Суарес не е в планове ни за трансферния пазар. Той не е цел на Ювентус. Няма италиански паспорт, така че не можем да подпишем с него сега. Да, обмисляхме възможността да го привлечем, но сега това е нереалистично", заяви Паратичи.

Преди няколко дни новият треньор на Юве Андреа Пирло каза същото относно Суарес и така окончателно пропада възможността той да облече "черно-белия" екип.  

През миналия сезон Суарес вкара 21 гола и даде 12 асистенции в 36 мача на Барселона във всички състезания. Новият треньор на каталунците Роналд Куман предпочита друг нападател, но не е изключено в крайна сметка Ел Пистолеро да остане на "Камп Ноу". Иначе името му е свързвано още с Атлетико Мадрид и ПСЖ.