За момента няма доказателства, че италианският хегемон Ювентус е нарушил законите по време на провеждането на изпита на Луис Суарес по италиански език. Това твърди авторитетното издание Sky Sport Italia.

Преди два дни на Ботуша се развихри огромен скандал относно знанията на уругваеца и резултатът му беше анулиран. Той се яви в университета в Перуджа за тест "В1", който му беше нужен за трансфер от Барселона в Юве. 33-годишният футболист се справи отлично, но се твърди, че е знаел въпросите предварително и прокуратурата започна разследване.

Юве беше замесен в случая заради адвокат Мария Турко, която работи за клуба. Има записи как тя урежда всичко с директора на университета Симоне Оливиери. В него се споменава и името на спортния директор на "бианконерите" Фабио Паратичи, но той не е контактувал с никого от учебното заведение.

Отношение по темата взе и ректорът на Държавния университет в Перуджа Маурицио Оливиеро. "Служител от Юве се свърза с мен, за да попита дали е възможно при нас да се изкара тест за сертификат за "В1". Ние не предлагаме това и ги насочих към колегите от Университета за чужденци. Няколко дни след като Саурес беше взел изпита си, Фабио Паратичи се свърза с мен, за да ми каже, че хората от обкръжението на футболиста са много доволни от доброто отношение и ми благодарят. Това беше обаждане от учтивост", заяви той.

Професор Лоренцо Рока, който работи в Университета по чужди езици в Перуджа и присъства на изпита на Суарес, заяви, че нападателят е показал добри знания по италиански. "Лъжа е, че не може да свързва глаголи. Справи се добре с миналото, настоящето и бъдещето време. Не е имал въпросите предварително", категоричен беше той.

В крайна сметка Юве се отказа от Суарес, защото нямаше да успее да го картотекира навреме за Шампионска лига и в Торино се завърна Алваро Мората, който е гражданин на Европейския съюз. Голмайстор №3 в историята на Барселона пък подписа с Атлетико Мадрид като свободен агент.