Италианският хегемон Ювентус започна с победа новия сезон в Шампионска лига, след като удари с 2:0 като гост Динамо Киев.

В герой за гостите се превърна Алваро Мората, който отбеляза и двата гола във вратата на домакините.

Испанският национал беше точен в 46-ата и 84-ата минути. По този начин той се разписа във втора поредна среща за торинци, след като наказа и Кротоне (1:1) в изминалия кръг на Серия "А".

За всички 90 минути домакините не създадоха нито едно опасно положение пред Войсчех Счесни, докато Юве извлече максимума от срещата с минимални усилия.

В следващия кръг от група G на турнира шампионът на Италия приема Барселона, докато Динамо гостува на Ференцварош.  


Пауло Дибала отново остана на пейката за Юве. Зад нападателите Алваро Мората и Деян Кулушевски действаше възстановеният Аарън Рамзи. Федерико Киеза, който в дебюта си срещу Кротоне направи асистенция и получи спорен червен картон, игра по левия фланг. Отдясно Андреа Пирло заложи на Хуан Куадрадо.

Мирча Луческу изненадващо предпочете Виктор Циганков в предни позиции за сметка на Жерсон Родригес. На върха на атаката действаше младата надежда Владислав Супряга, подпомаган още от Карлос Де Пеня.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на "старата госпожа". На два пъти Федерико Киеза можеше да открие резултата. При първата ситуация италианският национал овладя тънко подаване, но ударът му по диагонала в долния десен ъгъл беше брилянтно спасен от Георгий Бушчан. После Киеза отново се измъкна по левия фланг, но този път не уцели вратата.

Между неговите положения и Джорджо Киелини можеше да се разпише. Бушчан увисна при центриране от корнер и капитанът на Юве засече с глава на втора греда. Но ветеранът не очакваше грешката на вратаря и инстинктивният му удар премина на косъм от десния стълб. По-късно Киелини получи контузия и беше сменен от Мерих Демирал.

В 34-ата минута Деян Кулушевски можеше да се разпише с пета. Аарън Рамзи направи чудесен пробив и намери шведския национал пред голлинията. Последва технично изпълнение по земя, но Бушчан успя да избие. В края на полувремето Виктор Циганков шутира от фаул, право в ръцете на Войсчех Счесни.

Секунди след подновяването на играта логичното се случи и Ювентус поведе. Киеза демонстрира техника на фланга и намери Рамзи в наказателното поле. Уелсецът върна с пета към Деян Кулушевски, който засече от движение. Бушчан изби, но при добавката Алваро Мората не сбърка за 1:0! В 56-ата минута в игра за първи път през сезона се появи Пауло Дибала, който смени Кулушевски.

После положенията пред двете врати липсваха чак до 72-ата минута. Тогава Хуан Куадрадо пусна хубав пас по земя, но ударът на Рамзи беше крайно разочароващ. Малко след това Сергей Сидорчук стреля от дистанция, но право в ръцете на Счесни.

Крайното 2:0 оформи Мората в 84-ата минута. Тогава Куадрадо центрира остро,  нападателят изпревари Илия Забарний и с глава матира Бушчан!  

Динамо Киев - Ювентус 0:2

Голмайстор: 0:2 Мората (46, 84)

Динамо: Бушчан; Кидзиора, Забарний, Миколенко, Караваев (70-Попов); Буялски (89-Буялски), Сидорчук, Шарапенко; Циганков (70-Вербич), Суприаха, Де Пеня (60-Родригес)
Треньор: Мирча Лучески

Ювентус: Счесни; Данило, Бонучи, Киелини (19-Демирал); Бентанкур (79-Артур), Рабио; Киеза, Рамзи (79-Рамзи), Куадрадо; Мората, Кулушевски (56-Дибала)
Треньор: Андреа Пирло

Киев, ст.: "Олимпийски"
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)
Жълти картони: Бентанкур, Куадрадо, Демирал (Ювентус)